Brouwer Systeem Plafonds't Vaarderhoogt

Muziek in museum Soest

Publicatiedatum: 02-01-2023

Muziek in museum Soest

Museum Soest op de muzikale tour.

Op 30 december 2022 was het dan zover. Museum Soest werd uitgerust met een heuse babyvleugel.

Kunstenares Karina Wijnen en museum Soest hebben al jaren een stevige band. Bij de viering van 200 jaar Koninkrijk zorgde Karina voor een aantal prachtige schilderijen met beeltenissen van onze oude vorsten zoals Koningin Emma, Koningin Wilhelmina en Koning Willem III. Nog niet zo lang geleden werd daar Koningin Maxima aan toegevoegd. De schilderijen maken in het museum onderdeel uit van de expositie over de Oranjes die in 2023 sterk wordt uitgebreid met vele nieuwe elementen. Ook het plafond bij de natuurafdeling werd door Karina omgetoverd in een mooie lucht.

Karina gaat verhuizen en had thuis nog een mooie originele babyvleugel staan. Mogelijk wist ze dat het museum al langere tijd een stille wens had voor een piano. Bij potentiële huurders wordt er nog wel eens gevraagd of er een piano aanwezig was. Museum moest dan altijd neen verkopen. Een dergelijk instrument aanschaffen is voor het museum gewoon veel te kostbaar. Enkele weken geleden kwam Karina met een oplossing. Ze wilde haar babyvleugel schenken aan museum Soest en vroeg of daar belangstelling voor was. Het museum had niet veel tijd nodig om tot een besluit te komen. Opmeten en plaats bepalen en dat was even puzzelen maar er kwam al snel een volmondig JA geluid uit het museum.

De vraag bleef open hoe brengen we de vleugel over. Wie kan dat voor het museum verzorgen. Verhuisbedrijf Van ’t Net/Dijkstra orkest transport uit Soest bood aan om de vleugel op 30 december 2022 belangeloos over te brengen van de Nieuwstraat naar de Steenhoffstraat.

Museum Soest sloot 2022 blij en muzikaal af.

Zie ook www.museumsoest.nl