Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Haringparty Soest BaarnEtech Soest


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Aanbieden cheque voor museum Soest

Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 22-12-2022

Aanbieden cheque voor museum Soest

Cheque voor Museum Soest na expositie Soester Courant

Stan Uyland (links op de foto ) en Lex Bergers (rechts op de foto) hebben maandag een symbolische cheque ter waarde van 750 euro overhandigd aan Cees Vos van Museum Soest. Het is een gift van de Stichting Vrienden van de Soester Courant aan het museum aan de Steenhoffstraat.

In het voormalige klooster liep in het najaar de expositie Soester Courant 100 jaar. Al die tijd mochten bezoekers, op vertoon van een ingevulde bon uit de krant, de expositie en alle andere tentoonstellingen gratis bekijken. Dat deden ongeveer 350 mensen.

Deze lezersactie was mogelijk dankzij de Vrienden van de Soester Courant, een groep betrokken Soesters die op stonden toen tijdens de eerste corona lockdown de lokale krant in zwaar weer terecht kwam. BDUmedia, uitgever van de Soester Courant, is daar bijzonder dankbaar voor. Bij Museum Soest zijn ze dolblij met de actie, want daar kunnen ze de gift van 750 euro goed gebruiken.

Museum Soest wordt gedragen door 75 vrijwilligers. Velen van hen waren zeer behulpzaam rond de expositie van de Soester Courant. Het museum was eigenlijk al ‘volgeboekt’ met (vanwege corona) uitgestelde wisselexposities, maar Cees Vos en co stelden de kamer van de ‘burgemeester’ en de gemeenteraad beschikbaar, waar zodoende toch nog een bescheiden tentoonstelling kon worden ingericht.

Tijdens de expositie van de Soester Courant stond er bij de ingang van het museum een zandsculpture, vervaardigd en geschonken door Veluws Zandsculpturefestijn Garderen. Dankzij dit bedrijf mogen alle vrijwilligers van Museum Soest (met partner) daar een keer gratis een bezoek brengen.