KostencheckBen Becker

Familie Tensen in museum Soest

Publicatiedatum: 03-11-2021

Familie Tensen in museum Soest

Op 2 november organiseerde de Historische Vereniging Soest/Soesterberg een Historisch Café over 50 jaar busonderneming Tensen in Soest (1930-1980). Het was een druk bezochte en zeer geanimeerde avond. Bijzonder was de aanwezigheid daarbij van kinderen van de laatste eigenaren van deze busonderneming. In de pauze hebben zijn ze meegenomen naar de nieuw ingerichte vitrine in het Museum Soest waarin deze busonderneming wordt gepresenteerd met verschillende herkenbare “Tensen” attributen.

Voor de vitrine hebben is dor Jaap v.d. Broek  een foto van hen gemaakt, Op de foto vlnr Jan-Willem Hovestad en Karin Tielkemeijer-Hovenstad (kinderen van Bert Hovestad die met Ellen Tensen was getrouwd), Pieter en Ronald Tensen (zoons van Rob Tensen).

Met de aanwezigheid van chauffeurs, een monteur, kinderen van medewerkers en vele passagiers die in een Tensenbus hebben gereden, leek het een soort van reünie.

Museum Soest is in gesprek met een vertegenwoordiger van de Stichting Veteraan Autobussen om te kijken naar de mogelijklheid om bus 46 van Tensen naar Soest te halen. Het is een restauratieproject maar door een kleine werkgroep is de verkenning inmiddels gestart.