Dap SignsRETO

Spreukenhuisje

RTV Utrecht en NPO Radio 5 besteed aandacht aan Spreukenhuisje

Maandag 20 september 2021

In het programma Route C dat RTV Utrecht op zondagavond 19 september 2021 heeft uitgezonden was een reportage opgenomen over het Spreukenhuisje dat in de periode van 1952 - 1971 in Soest heeft gestaan. Dit Spreukenhuisje heeft internationale bekendheid verworven en wist vele duizenden toeristen te trekken. Het Spreukenhuisje roept nog steeds nostalgie op bij het zien de foto's en luisteren naar de verhalen en vooral de spreuken die aan de muur van de oude boerderij waren gemetseld waarin pottenbakkerij De Vlieg-uut was gevestigd.

De reportage is met dank aan RTV Utrecht die de beelden aan de HVS en museum Soest ter beschikking heeft gesteld hier terug te zien.

NPO Radio 5

In het programma van Bert Kranenburg op NOS Radio 5 is op maandag 20 september in het kader van de week van de jaren '50 aandacht besteed aan het Spreukenhuisje. Bert had een interview met René van Hal. Dit interview is hier nog te beluisteren.