Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Haringparty Soest BaarnKostencheck


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Demonstraties Glas in Lood in museum Soest

Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 18-08-2021

Demonstraties Glas in Lood in museum Soest

Glas in lood demonstraties in museum Soest.

Op dit moment exposeren er 19 inzenders van het creativiteitscentrum ‘De Brink’ uit Nijkerk met hun glas in lood werken in museum Soest. Zij hebben een grote diversiteit aan kunstwerken ingeleverd voor deze bijzondere expositie. In 2008 heeft Truusje Kuenen een cursus glas in lood opgezet bij Kreativiteitscentrum ‘De Brink’ in Nijkerk. Hier geeft ze tot op de dag van vandaag les.

Een van de cursisten van Truusje, Greet Termaat, raakte al snel net zo besmet met het glas-in-lood- als Truusje zelf. Greet volgde bij verschillende leermeesters les en richtte haar eigen thuisatelier op. In 2018 startte Greet met het geven van cursussen aan volksuniversiteit Vuvera in Ermelo.  Nu is zij ook verbonden aan het creativiteitscentrum ‘De Brink’.  Greet Termaat en Rita van Rijn zijn de grote motoren achter de expositie in museum Soest.

De inzenders van de glas en lood expositie zullen op 28 en 29 augustus, 25 en 26 september 30 en 31 oktober tijdens de openingsuren van het museum demonstraties verzorgen.

De openingstijden van het museum op deze dagen zijn van 13.30 uur tot 17.00 uur. Voor het bezoek aan het museum en de demonstraties worden de geldende entreeprijzen gevraagd.

Zie ook www.museumsoest.nl.