Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Studio R en MDap Signs


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Meccano weekend in museum Soest

Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 01-11-2017

Meccano weekend in museum Soest

 Meccano………….een hobby voor alle leeftijden.

Meccano, speelgoed herinneringen uit onze jeugdjaren ?   Of is het nog steeds technisch speelgoed voor jong en oud.

Meccano staat onder veel mensen , met name jongens, bekend als speelgoed waarmee zij in hun jeugd veel gespeeld hebben. Het bestaat uit allerlei losse onderdelen die door middel van boutjes en moertjes in elkaar gezet moeten worden om een model te maken. Voor de leden van de Meccano Gilde Nederland is het nog steeds een levendige hobby met veel uitdagingen.  

 Op 10, 11 en 12 november houdt Meccanogilde lid Jan Ringnalda een expositie in Museum Soest aan de Steenhoffstraat 46, 3764 BM  Soest van diverse meccano modellen. De expositie geeft iedereen een goed beeld van de bijna “oneindige “ mogelijkheden wat je met meccano kunt maken.  Wellicht een beetje nostalgie van jeugd herinneringen of juist nieuwe inspiratie om ook weer met meccano te bouwen. 

Overigens bestaat meccano nog steeds en worden er nog steeds prachtige bouwdozen gemaakt.  Natuurlijk aangepast aan de huidige tijd voor de jeugd van nu.

 De expositie is te zien op:

10 november van 13.30 uur tot 17.00 uur

11 november van 10.00 uur tot 17.00 uur

12 november van 11.00 uur tot 17.00 uur.

 

 

Voor dit weekend is de entreeprijs voor volwassenen aangepast en wel € 3,50 per persoon (normaliter € 5,00 per persoon). Voor kinderen tot en met 12 jaar is de entreeprijs € 1,00 per persoon.

 

.