RecordBrouwer Systeem Plafonds

De Geschiedenis van Soest in 11 koren

Publicatiedatum: 08-06-2017

De Geschiedenis van Soest in 11 koren

Hier een nieuwsitem waarvoor het museum de deuren in de voorbereding heeft open gezet. Ook in 2013 heeft het museum voor de korendagen het gebouw ter beschikking gesteld voor onder andere repetities ed.

De geschiedenis van Soest in 11 koren.

Na het succes van korenavonden in 2004 en 2013 kon een vervolg niet uitblijven.

Foto: repetitie 3 juni 2017.

De stichting evenementen Soest heeft dit jaar als doelstelling dat de koren zich eens op een andere manier kunnen presenteren dan te doen gebruikelijk. Dus niet alleen vasthouden aan hun eigen repetitieavond c.q. hun eigen uitvoering(en) maar repeteren en optreden vanuit een nauwe onderlinge samenwerking met andere koren. Ook wil de stichting het bij elkaar in de keuken kijken bevorderen zodat er ook in de toekomst gezamenlijke optredens mogelijk worden. Daarnaast biedt een dergelijke opzet de koren de mogelijkheid om nieuwe leden te werven

Tijdens het Landjuweel van het Groot Gaesbeeker Gilde van Soest zullen 11 koren in verschillende samenstellingen optreden terwijl memorabele momenten in de geschiedenis van Soest voorbijkomen.

De 11 koren die mee doen zijn: Joyful, Popkoor Allround, Slavisch Koor Byzanthium, PVOcaal, Cantate koor Soest, Chorus Line, Soester kamerkoor Tourdion, Knollenkoor, Eemmeerminnen en het koor Inspiratie Soest. De avond zal worden geopend door de jeugd die zich heeft verzameld in een projectkoor onder de naam ‘Soester Diamonds’.

De avond wordt georganiseerd op 30 augustus in de Gilde tent op De Blaak, aanvang 20.00 uur. De tent is open vanaf 19.30 uur. De entreeprijs is € 10,-- pp. Kaarten zijn verkrijgbaar bij museum Soest tijdens de openingstijden (wo, vrij, zat en zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur), bij Boekhandel v.d. Ven  en bij de koorleden.

Het programma wordt bij binnenkomst uitgereikt.

Voor informatie kunt u benaderen Cees Vos, 06-28939510, E-mail ceesjvos@casema.nl of Marijke Verlaan marijke.verlaan@gmail.com