Haringparty Soest BaarnKostencheck

De bustocht 2008 van de historische vereniging soest-soesterberg

Publicatiedatum: 05-08-2008

Ja ja, van een aantal van onze 'vaste' deelnemers kregen wij al de vraag wanneer de bustocht nu komt. Welke zaterdag in september en waarheen??? Welnu!! Het antwoord voor die vaste gasten en alle andere leden van de HVS ! Zaterdag 20 september a.s gaan wij naar Heeswijk-Dinther en nabije omgeving. Een uitgestippeld programma gaan wij daar volgen. Uitgestippeld door de leden van de Evenementen Commissie. Ter plekke! Ondanks internet of email gaan wij liever zelf de afspraken ter plaatse maken. Wij hebben dan in ieder geval twee keer plezier aan de tocht, want wij dagen de mensen in het gebied/de plaats uit voor ons iets moois te regelen. En dat doen ze! Na ons bezoek krijgen wij ( en dat wel per email !) de programma-suggesties binnen. Die zijn nu verwerkt met onderstaand het resultaat. Wat gaan wij doen en hoe komen wij daar?

Besseling brengt ons weer en wij vertrekken om 08.15 uur !! vanaf (natuurlijk) Museum Oud Soest aan de Steenhoffstraat 46. Met, hoe kan het anders (????), 'onze' chauffeur RINUS. Afspraak is afspraak.

Wij gaan naar Heeswijk-Dinther en leggen als eerste aan bij Restaurant De Leygraaf. Voor koffie met gebak. In Brabant zijn wij dus! Met sfeer, gemoedelijkheid en ook historie die wij herkennen. Wij nemen er de tijd, want een dag in 'het brabantse' moet je 'ondergaan', vinden wij. Wij hebben vanaf het terras bij De Leygraaf al zicht op ons volgende doel, de Meierijsche Museumboerderij. In twee groepen worden wij daar rondgeleid en zullen ons thuis voelen in het boerenwerk van omstreeks 1900. Ook herkenning voelen wij daar!! De museum-boerderij 'draait' ook op vrijwilligers. Doen ook hun best een goed beeld van het verleden neer te zetten. Da's soms moeilijk. Alle oude spullen die je krijgt..... moeten wel passen bij het tijdsbeeld dat je wilt laten zien. Dus, niet alles wat je krijgen kunt, kun je gebruiken!! Dat geldt ook voor ons eigen museum (toch)! Als u eens uitgebreider wilt kijken wat u daar kunt zien, kijk op hun website, adres aan het eind van deze uitnodiging.

Na de museumboerderij gaan wij naar de beeldentuin Inter Art! Is dat een onderdeel van de bustocht Historische Vereniging Soest/S'berg? Ja. Een unieke beleving. Wat ooit begonnen in het oude Raadhuis, is de beeldentuin nu een unieke belevenis. 'De tuin van de vijf zinnen'. Kijk, luister, voel, proef, ruik! Laat het u 'overkomen'. Van de zeg maar 'hedendaagse' kunst naar het verleden. Maar dan wel even een 'tussenstap'. Een lunch in een heel historische omgeving. In Restaurant De Gouden Leeuw. Er zijn vele restaurants met die naam, maar. één kan er maar de echte zijn. Wij denken dat dat staat in Berlicum. Daar genieten wij van de lunch, in de vorm van een echte Brabantse Koffietafel. Met alles derop en deran, gaat u daar maar vanuit! Want als wij op stap gaan, willen wij niet onderweg geconfronteerd worden met allerlei aanbiedingen om de prijs van de tocht laag te houden, maar willen wij wel genieten!

Na de lunch gaan wij naar Kasteel Heeswijk. Dat hebben wij in Soest NOOIT gehad. Wij kennen boerderijen en kloosters, maar géén kastelen in Soest. Dat kennen zij wel in Heeswijk-Dinther. Hoewel. één kasteel. En daar gaan wij toch even buurten. Zo mooi. Zien wat wij gemist hebben in onze geschiedenis. In het kasteel worden wij apart rondgeleid, want vaak is het erg vol gezien de pracht en praal die je in het kasteel kunt verwachten. Het is er zo mooi...!!! En de mensen die er werken.. zo aardig. Gezien de tijd die er maar in één dag gaat, gaan wij naar het einde van de bustocht. Weer met een stukje herkenning. Wij hebben in Soest de molen De Windhond herbouwd. In Kilsdonk wordt de molen in zijn oude glorie hersteld. En wij weten in Soest hoeveel werk zoiets is. Hoe vergaat het de mensen die de Kilsdonkse Molen aan het herbouwen zijn?

Eens even kijken. Ervaringen delen!! Toch! www.museumboerderij.nl www.interart.nl www.gouden-leeuw.nl www.kasteelheeswijk.nl

En daarna gaan wij naar huis. Terug naar Soest. En even nadenken. Toch? Dus, schrijf in voor deze tocht, voor de leden prijs van € 49,00 inclusief lunch maar zonder aanbiedingen onderweg!

INSCHRIJVING BUSTOCHT 2008
Aanmelding vóór 14 september aan Bert Krijger, Clemensstraat 54, 3766 GX Soest

Ondergetekende, lid van de Historische Vereniging Soest- S'berg, schrijft in voor de bustocht 2008 voor .. personen à € 49,= per persoon Het bedrag voor deelname van totaal € ...,.. is/wordt overgemaakt naar rekening Rabo 31.59.91.720 t.n.v. Historische Vereniging Soest- S'berg o.v.v. bustocht 2008. Naam: Adres: Postcode en plaats| Handtekening......................