Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

RETOStudio R en M


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

A CHRISTMAS CAROL VAN CHARLES DICKENS

Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 12-10-2016

A CHRISTMAS CAROL VAN CHARLES DICKENS

Op 17 december 2016 om 20.00 uur  organiseert museum Soest in nauwe samenwerking met de familie Bartlema uit Soest een Christmas Carol in het museum. 

A CHRISTMAS CAROL VAN CHARLES DICKENS

Een bijzondere Kerstavond, waarin u luistert naar fragmenten uit het beroemde verhaal “A Christmas Carol” van Charles Dickens. Een verhaal dat u terugbrengt naar het 19 eeuwse Engeland en waarin de wonderlijke belevenissen  verteld worden van Ebenezer Scrooge. Het begint allemaal op één van de dagen voor Kerstmis in Londen. Het is halverwege de middag en het begint in de straten al een beetje donker te worden. In het kantoor van de firma Scrooge en Marley brandt een spaarzaam lichtje en de mist is buiten zo dicht dat de huizen aan de overkant op spookachtige verschijningen lijken.In deze geheimzinnige sfeer ontspint zich het ongelofelijke verhaal rond Ebenezer Scrooge, die in een drietal opeenvolgen-de nachten bezocht wordt door een drietal Geesten; de Geest van het verleden, de Geest van het heden en de Geest van de toekomst. De Geesten confronteren hem alle drie met die kanten in  zijn leven, die hij heeft weggestopt en zo wordt hij voor de keuze gesteld: veranderen of sterven. Een wereldberoemde kerstvertelling die deze avond tot leven komt in de voordracht van Ruud en Marijke Bartlema, die voor deze gelegenheid verkleed zijn en samen met vrienden het geheel een sprookjesachtige uitstraling geven. Het geheel wordt met muziek omlijst.

De entree bedraagt € 5,-- per persoon (inclusief koffie/thee/glühwein). De zal is open vanaf 19.15 uur. De voorstelling wordt onderbroken met een korte pauze.  

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 15 november, tijdens de openingstijden, bij de receptie van museum Soest. Extra verkooptijden van de kaarten zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 11.30 uur.