RecordTop's Edelgebak

Opgraving Staringlaan

Publicatiedatum: 02-11-2015

Opgraving Staringlaan

Op zaterdag 31 oktober werd er op de opgraving aan de Staringlaan een open dag gehouden. Mede dankzij het prachtige weer kwamen er maar liefst enkele honderden mensen een kijkje nemen. Speciaal voor de open dag was er een rondleiding samengesteld door de medewerkers van het archeologisch bedrijf BAAC. Daarnaast waren er voor kinderen en volwassenen workshops vuursteen bewerken, vuur maken, kleding maken en kon men proeven wat men in de Steentijd voor voedsel at. Kinderen konden in een zandbak zelf archeologische vondsten opgraven en kregen een heus diploma Junior Steentijd Archeoloog.

De opgraving gaat nog zeker tot aan de kerst verder. De resultaten bevestigen de hooggespannen verwachtingen: er zijn al enkele duizenden stuks vuursteen gevonden!

Enkele foto's.