Drukkerij ESED't Vaarderhoogt

Opgraving Staringlaan

Publicatiedatum: 23-07-2015

Komende september is het dan eindelijk zover! De archeologische opgraving aan de Staringlaan gaat beginnen. In augustus worden de laatste voorbereidingen getroffen: er worden hekken geplaatst om het opgravingsterrein en enkele bomen en struiken worden gekapt. Vanaf half september tot uiterlijk januari 2016 gaat het archeologisch onderzoeksbedrijf BAAC uit ’s-Hertogenbosch de archeologische resten die hier in de bodem bewaard liggen zorgvuldig opgraven. Tijdens het onderzoek zullen één of meerdere opendagen georganiseerd worden. Publiek krijgt dan de gelegenheid om het opgravingsterrein te bezoeken, foto’s te maken en de archeologen de hemd van het lijf te vragen. Na de opgraving worden de vondsten onderzocht, beschreven en gepubliceerd. Daarna hopen we de vondsten een eigen vitrine te geven in Museum Soest. Houdt u onze website in de gaten voor meer informatie over het onderzoek en de aankondiging van de opendag.

Foto 1: Eén van de proefsleuven uit het archeologisch vooronderzoek (oktober 2013).
Foto 2: Vuursteen pijlpunt of mesje van ongeveer 9000 jaar oud.