Brouwer Systeem PlafondsTop's Edelgebak

Museum Oud Soest wordt Museum Soest

Publicatiedatum: 08-05-2015

Museum Oud Soest wordt Museum Soest

Museum Oud Soest wordt Museum Soest.

Vanaf heden heten wij u van harte welkom in het 'Museum Soest'. Het zal even wennen zijn maar deze maand wordt de nieuwe naam van het museum in Soest geleidelijk ingevoerd. Per 1 mei 2015 zijn we hier mee begonnen. De naam van het museum is gewijzigd in 'Museum Soest'. Het woordje 'Oud' hebben we er dus tussenuit gehaald. Uiteraard blijft het museum de cultuur historie/cultureel erfgoed van de gemeente Soest herbergen, onderhouden en behouden en zelfs uitbreiden. Immers het museum hoort bij onze mooie gemeente met een rijke historie. Wij veranderen daar helemaal niets aan. Maar het museum biedt de afgelopen jaren al meer dan alleen ‘Oud Soest’. Daarom hebben we in ons nieuwe logo (bijgevoegd), ontworpen door Studio R + M, opgenomen de woorden 'Historie en Wisselexposities’. Hiermee geven wij niet alleen de historie van Soest aan maar ook de wisselexposities die het museum organiseert met steeds een ander thema. Met wisselexposities bedoelen we onder andere de exposities van kunstenaars, wonende in onze mooie gemeente, in het museum Soest. Deze exposities zijn hedendaags en richten zich vaak ook op de toekomst. Het museum biedt al een aantal jaren de Soester Kunstenaars de ruimte en gelegenheid om hun werken in het museum te exposeren. Om u even een indruk te geven tot en met december 2016 zit de planning al vol. Zowel professionele kunstenaars als kunstenaars die hobbymatig kunst vervaardigen komen aan bod.

Het museum Soest' is en blijft statutair ondergebracht in de Stichting Oud Soest. Daar verandert niets aan. Naast de stichting Oud Soest kennen we ook nog de vrienden van het museum. Ook  biedt het museum huisvesting aan de Historische Vereniging Soest/Soesterberg. Het gebouw waarin de organisaties gehuisvest zijn is overigens een gebouw met een grote historische waarde (zie ook het onderwerp "Geschiedenis" op de site www.museumsoest.nl). Het museum Soest staat borg voor het behouden, onderhouden en levendig houden van het culturele erfgoed in Soest en Soesterberg.

Een groot aantal vrijwilligers is dagelijks bezig het museum levendig te houden. Ook in 2014 en 2015 zijn er weer bestaande exposities vernieuwd. Denk hierbij aan de expositie over het oude ziekenhuis Zonnegloren en de expositie over de oorlogsjaren.

Openingstijden:

Za, Zo. van 13.30  tot 17.00 uur.
Woe. van 1 april tot 1 oktober 13.30 tot 17.00 uur
Vrij. Van 1 juli tot 1 oktober van 13.30 tot 17.00 uur
Voor groepen altijd open maar dan wel even op afspraak.

Zie ook www.museumsoest.nl