Royal Taste Company't Vaarderhoogt

Publicatiedatum: 15-04-2015

Expositie Nelleke Nieuwboer

Overzichtstentoonstelling Nelleke Nieuwboer

U bent ongetwijfeld op de hoogte van het feit dan museum Oud Soest kunstenaars (hobbyisten en professionals)  uit Soest en Soesterberg de gelegenheid geeft om te exposeren in museum Oud Soest. We hebben het voor de kunstenaars zodanig  gepland dat zij ongeveer drie maanden met hun werken in het museum mogen exposeren. Velen hebben hier in het verleden al gebruik van gemaakt.

In de periode van 1 mei 2015 tot en met 30 augustus 2015 exposeert Nelleke Nieuwboer met haar werken in de grote zaal van het museum. Zoals u vast wel weet is Nelleke een veelzijdig iemand en weet er altijd weer iets moois van te maken.

Kunst is de rode draad in het leven van Nelleke Nieuwboer.

Al jong volgde ze tekenles, waarop de kunstacademie te Arnhem volgde. Daar leerde Nelleke in bepaalde opzichten minder over het vak ‘kunst’ dan op de middelbare school, maar ze leerde wel heel anders  te kijken en werken. Qua vakmanschap leerde ze pas in de jaren daarna talloze finesses van diverse kunstenaars, en ook door museumbezoek aan de ‘oude meesters’. Omdat Nelleke geïnteresseerd was in kleuren bestudeerde ze, onder de indruk van WilliamTurner, Goethes kleurenleer. Iets waarbij ze een hele nieuwe wereld ontdekte. Blauwen die wijken, roden die naar voren komen en bijvoorbeeld de basiskwaliteiten van de drie primaire kleuren:  het geheim van hoe ze al of niet elkaar’s werking versterken..

Nelleke is ook gaan beeldhouwen omdat ze ontdekte hoe rustgevend dit is, en omdat ze ‘in de steen’ een vorm kan zien. Ze klopt de vorm er langzaam uit, met veel plezier. Ieder beeld ervaart ze als een wonder.

Ook heeft ze, bij toeval, langs de Eem prachtige 17e en 16e eeuwse scherven gevonden. Nelleke heeft haar ervaring met compositie ‘losgelaten’ op de mooie geglazuurde stukjes puin. Deze ‘schervenkunstwerken’ bevinden zich als bijna 3d kunstwerken tussen de beelden en schilderijen in.

Museum Oud Soest is geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur op de woensdag- , zaterdag, - en zondagmiddag. Voor groepen gaat het museum altijd open maar dan wel even op afspraak. Wilt u even een rustmomentje tijdens het bezichtigen van de collecties dan kan dat onder het genot van een kopje koffie of thee in onze geheel gerenoveerde en sfeervolle receptieruimte.   De vrijwilligers staan voor u klaar om u te ontvangen.

Zie ook www.museumsoest.nl en www.nellekenieuwboer.nl