Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Haringparty Soest BaarnDap Signs


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Expositie Froukje de Bot in museum Oud Soest

Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 29-01-2015

Expositie Froukje de Bot in museum Oud Soest

Schilderen is iets wat Froukje de Bot al lange tijd graag doet. Mogelijk heeft u al eens wat werk van haar gezien maar de expositie die zij voor het museum Oud Soest heeft samengesteld is helemaal nieuw. Froukje is een beginnend kunstenares die na de middelbare school voor de kunstacademie koos. Na enige tijd is ze toch voor het onderwijs gegaan en is ze leerkracht in het speciaal onderwijs geworden. Met een druk gezinsleven en een intensieve baan is er niet altijd tijd geweest om te schilderen.

Twee jaar geleden, in een periode waarin Froukje pas op de plaats moest maken, heeft ze het schilderen weer opgepakt. In het schilderen vond ze rust en inspiratie. Haar schilderijen hebben een abstract en een realistisch deel.  Ze schilderde vogels in een natuurlijke omgeving. Vogels die een verhaal vertellen over haar innerlijke zoektocht. In de titel van de expositie komt dat tot uitdrukking.

VOGELS VERTELLEN. Op weg naar…. Het vinden van vrij…. en vrij van vinden.

Froukje exposeert met deze serie schilderijen dus voor het eerst en wel in het museum Oud Soest van 13 februari 2015 tot en met 26 april 2015 in de grote benedenzaal van het museum. Haar vader opent de expositie.

De schilderijen zijn voor het publiek te zien vanaf 14 februari 2015.