Eetcafé CentraalDrukkerij ESED

Het weerbericht 'Kijken in een glazen bol'

Publicatiedatum: 08-01-2015

Het weerbericht 'Kijken in een glazen bol'

Weer eens heel iets anders in museum Oud Soest een lezing over 'Het weerbericht'

We stellen dan ook de vraag: het weerbericht, kijken in een glazen bol?

Het weer, iedereen heeft het erover en het weerbericht komt binnen via allemaal verschillende media, maar hoe wordt een weerbericht gemaakt? Wat is daar allemaal voor nodig? Nou, een heleboel, zoals satellieten, waarnemingen, modellen, radar en nog veel meer.

In de weerkamer zit een meteoroloog maar hoe ziet een weerkamer eruit? Hoe ziet een meteorologische werkplek eruit? In deze lezing gaan we een kijkje achter de schermen van het weerbericht, de weerkamer en het weerbedrijf. Wist u dat er in Soest een schitterend weerbedrijf zit, genaamd Weathernews? Daarnaast gaan we ook eens kijken in Tokyo, waar de hoofdvestiging zit van Weathernews op de 24e verdieping. Al met al een zeer boeiende lezing waarbij u zult merken dat het weer een wereld op zich is.

Deze lezing wordt georganiseerd door museum Oud Soest in nauwe samenwerking met David Henneveld die in Soest bij 'Weathernieuws' werkzaam is. Hij weet alles van het weer af en hoopt dan ook op veel vragen.

Aan de hand van een mooi presentatie zal hij ons o.a. meenemen met de vraag 'Hoe komt b.v. een weerbericht tot stand'

De lezing wordt gehouden in museum Oud Soest op 27 januari aanvang 20.00 uur. De entreeprijs is € 5,-- (inclusief de koffie en thee).

Kaarten kunt  u verkrijgen in museum Oud Soest op de zaterdag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Bent u niet in de gelegenheid een kaartje te komen ophalen dan kunt u uw kaartje ook bestellen bij Cees Vos per e mail cees.vos@oudsoest.nl of telefonisch 06-28939510 (Cees Vos). Bij aanvang van de lezing kunt u dan uw kaartje in ontvangst nemen. Op de avond van de lezing kunt u uiteraard ook een kaartje kopen maar VOL =VOL.