Eetcafé CentraalRecord

Publicatiedatum: 28-10-2014

Slaapadres van Sinterklaas

Het Grote Soester Sinterklaasfeest

Sinterklaas en zijn pieten komen dit jaar op zaterdag 15 november in Soest aan! Deze dag belooft ook dit jaar weer een feestelijk spektakel te worden.

Tussen 13.15 uur en 13.30 uur arriveert de Sint op het evenemententerrein de Eng in Soest. Zou hij er ook dit jaar voor kiezen om direct met de helikopter  naar Soest te vliegen, zodat wij hem weer als eerste mogen verwelkomen? Het is even afwachten.

Vanaf 12.30 uur wordt het al erg gezellig op de Eng, omdat we dan de eerste heel snelle pieten al verwachten. Er is weer een afwisselend programma samengesteld, zodat er genoeg te zien en te beleven is. Verschillende pieten zullen hun kunsten weer vertonen.

Op de Eng vindt direct na aankomst van de Sint de officiële ontvangst door burgemeester Metz plaats.

Na zijn ontvangst gaat de Sint samen met een bonte verzameling van pieten, pepernoten, muziek en paarden in een vrolijke optocht door Soest. De optocht eindigt dit jaar naar verwachting tussen 15.00 uur en 15.30 uur in winkelcentrum Hartje Zuid.

Logeeradres van Sinterklaas.

Op 23 november 2014 zijn de deuren van Museum Oud Soest weer exclusief voor alle kinderen uit Soest geopend. Tijdens deze dag kunnen de kinderen zien en beleven hoe de Sint en zijn Pieten in Soest verblijven. Wij vragen aan de bezoekers bij binnenkomst een kleine financiële bijdrage in de schatkist van Sinterklaas te doen. Lever tijdens de intocht je mooiste tekening voor Sinterklaas in bij één van de postpieten en wie weet vind je deze terug in Museum Oud Soest…

Het museum gaat op 23 november open om 11.00 uur en sluit haar deuren op deze dag weer om 16.00 uur.

Wij maken graag van de gelegenheid gebruik om onze grote groep vrijwilligers en sponsors alvast te bedanken. Dankzij al deze hulp krijgen we het voor elkaar om dit evenement jaarlijks te organiseren. Bedankt!

Met hartelijke groeten,
Het Sinterklaasteam van Soest en museum Oud Soest