Ben BeckerStudio R en M

Publicatiedatum: 03-06-2014

Renovatie receptie Museum Oud Soest

BERICHT UIT MUSEUM OUD SOEST

Herinrichting receptie museum Oud Soest.
In de afgelopen wintermaanden is er weer hard geklust in museum Oud Soest. De receptie van museum Oud Soest was toe aan een grote opknapbeurt. Alle oude stellingen en meubilair zijn verwijderd. Voor deze renovatie hebben een vijftal vrijwilligers zich maanden lang ingezet om de klus te klaren. Daarnaast moest het museum  met zijn activiteiten gewoon door kunnen draaien. Dus na het klussen alles weer opruimen. Het is gelukt en het museum heeft er een zeer representatieve receptie voor teruggekregen. Ja en dan de inrichting. Daar zijn euro’s voor nodig. Immers er moesten andere tafels, stoelen en lampen komen. Een aantal vrijwilligers hebben de benodigde euro’s bij elkaar gebracht voor de aankoop van tafels en stoelen. De tafels en stoelen konden we voor een schappelijke prijs overnemen van Antonio vd Hengel van Eetcafé Centraal die ook drastisch aan het vernieuwen was. Hij had precies wat het museum zocht. Nu nog verlichting. Een dure grap als je de boer op moet. Het oog was wel al eens gevallen  op de serie lampen die in Eetcafé Centraal hingen. Geen probleem, die werden geheel gratis ter beschikking gesteld door Antonio. Dan moest er nog een stukje aankleding komen. Onze Soester Wout van ’t Klooster stelde een mooie verzameling oude fietsen,  waarmee hij diverse keren had opgetreden met de Vereniging Fietshistorie Soest,  ter beschikking. De vraag is nu heeft de receptie nu de uitstraling van een bruin café gekregen of is het meer een sociëteit ? Komt u zelf uw oordeel maar eens vellen. In de receptie is koffie en thee te verkrijgen tegen zeer schappelijke prijzen. Uw zelf meegebrachte lunch mag u in de receptie ook nuttigen.