Brandweer SoestKostencheck

Publicatiedatum: 03-06-2014

De Nieuwe kleren van de Koning

BERICHT UIT MUSEUM OUD SOEST

De nieuwe kleren van de Koning.
Vanaf maandag 2 juni is er gestart in het Museum Oud Soest met een poppentheatervoorstelling voor jonge kinderen over 200 jaar Koninkrijk. Het idee kwam van Museum Oud Soest en zij hebben poppenspeelster Ennadien Blink gevraagd over dit onderwerp een voorstelling te maken. Zij was graag bereid dit te doen.
Maar hoe vertel je aan jonge kinderen 200 jaar geschiedenis van ons koninklijk huis?
Ennadien heeft contact gezocht met de journalist Lammert de Bruin, werkzaam bij Eén Vandaag en kenner van het Koninklijk Huis en zijn geschiedenis. Hij was graag bereid om te helpen en maakte de eerste opzet voor het draaiboek. Harrie Herfst werd daarna ingeschakeld om de muziek te componeren. Het bleek een goed driemanschap te zijn, waardoor er nu na drie maanden hard werken niet alleen een prachtige maar ook een leerzame voorstelling staat.
De voorstellingen vinden plaats van maandag 2 juni t/m vrijdag 13 juni 2014 en zijn (per mail) aangeboden aan de scholen.  Scholen kunnen zich er nog steeds voor opgeven, er zijn nog een paar plaatsjes te vergeven! De doelgroep is groep 3 t/m 5 (leeftijd 6 – 9 jaar). Opgave kan via Cees Vos, e mail adres cees.vos@oudsoest.nl. Op verzoek stuurt hij de scholen de open plaatsen toe. De voorstellingen vinden plaats in de ochtenduren van 09.00 uur tot 12.00 uur. Extra aanvragen voor de woensdagochtend zijn mogelijk.