't VaarderhoogtBrouwer Systeem Plafonds

Lezing Anna Paulowna

Publicatiedatum: 21-03-2014

Lezing Anna Paulowna

Museum Oud Soest organiseert op 8 april 2014 een lezing in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk in het museum Oud Soest.
De lezing op dinsdag 8 april wordt geheel verzorgd door Marijke Andreae en wordt ondersteund door mooi beeldmateriaal.
EEN  ROMANOV IN DEN VREEMDE ANNA PAVLOVNA , KONINGIN IN NEDERLAND
Als iemand van paleis Soestdijk gehouden heeft is het  de Russische groot-vorstin Anna Pavlovna geweest, de zuster van de Tsaar Nicolaas I van Rusland.In 1815 dong de zoon van onze koning Willem I naar de hand van deze bijzondere prinses en in 1816 huwden Prins Willem , de latere koning Willem II en Anna Pavlovna in Petersburg. Het feest werd met veel pracht en praal gevierd en na zes maanden kwamen  ze als man en vrouw terug naar Nederland. Het land bereidde de Prinses van Oranje een bijzonder warm welkom en zij namen hun intrek in een huis aan het Voorhout in Den Haag . Als een bijzonder welkom-geschenk voor de erfprins en zijn jonge gemalin werd het oude jachtslot Soest-dijk op kosten van de staat grondig verbouwd en ingericht als luxe zomerpaleis voor het prinselijk paar.  Er is op dit moment veel aandacht voor Willem II en zijn kunstverzameling in een prachtige expositie in Dordtrecht. Ook in Museum Oud Soest wordt er aandacht geschonken aan het bijzondere koningspaar Willem II en Anna Pavlovna . Op 8 april houdt Marijke Andreae er een lezing met beelden over de familie Romanov en onze Nederlandse Romanov, koningin Anna Pavlovna. Het eerste gedeelte van haar verhaal gaat over de verschillende vorsten uit de het geslacht Romanov en in het tweede gedeelte vertelt ze over Anna Pavlovna .
(tekst en foto Marijke Andreae)

De lezing wordt gehouden in het museum Oud Soest aan de Steenhoffstraat 46 te Soest. De zaal is open vanaf 19.30 uur.
De toegangsprijs is € 5,-- (inclusief koffie en thee). Kaarten kun u afhalen bij het museum Oud Soest op de zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur en vanaf 1 april ook op de woensdag van 13.30 uur tot 17.00 uur.
Tijdens de pauze wordt u ook in de gelegenheid gesteld om de expositie 200 jaar Koninkrijk te bekijken die draait tot en met 30 november 2014.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Cees Vos 06-28939510.
Zie ook www.oudsoest.nl