Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Haringparty Soest BaarnEtech Soest


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Spoor nul in museum Oud Soest

Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 06-12-2013

Spoor nul in museum Oud Soest

Op 21 en 22 december is spoor nul te zien in museum Oud Soest.
Initiatiefnemer Bernard van Laar laat in het weekend van 21 en 22 december hobbyisten genieten van spoor nul. Een leuk weekend voor liefhebbers die treinen in allerlei maten en modellen al als hobby hebben maar ook voor aanstaande hobbyisten op dit gebied die nog wat meer willen weten over deze hobby is dit een unieke kans om je te laten informeren over onder andere de diversiteit aan mogelijkheden om met spoor nul aan de slag te gaan.
De spoor nul baan die te zien zal zijn bestaat uit twee stations één is  een kop station en andere is een klein doorgaand station. Beide stations bestaan uit twee sporen waarvan het doorgang station naar het echte voorbeeld gebouwd is namelijk bahnhof Lippramsdorf wat vroeger aan het traject Münster Wessel staat. 
De spoor nul baan heet Vivat Viaduct aangezien de beide stations verbonden wordt door een viaduct wat nagebouwd is na het origineel wat te vinden is bij Altebeken waar twee sporen op liggen. Het viaduct op van module baan bestaat uit 1 spoor. 
Het rollend materieel is na Duits voorbeeld tijdperk III en IV zo wel stoom als Diesel materieel.
Het museum Oud Soest is in dit weekend open op:
21 december 2013 van 10.30 uur tot 18.00 uur
22 december 2013 van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De toegangsprijs voor dit weekend is € 5,-- per persoon voor volwassenen en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,-- pp. Naast spoor nul kan tevens ook de mooie en zeer uitgebreide expositie 200 jaar Koninkrijk met als hoofdthema  200 jaar Oranje Monarchie bezocht worden. Deze expositie loopt door het gehele museum.  Aan de kinderen is ook gedacht zij kunnen zich namelijk door hun begeleiders laten fotograferen in een echt historisch schildwachthuisje en bij vertrek krijgen zij een kleurplaat uitgereikt voor de kleurwedstrijd die het museum heeft uitgeschreven in het kader van 200 jaar Koninkrijk.

Zie ook www.oudsoest.nl