Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Ben BeckerRoyal Taste Company


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Één seconde

Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 08-04-2013

Één seconde

Vanwege familieomstandigheden van Ennadien kunnen de voorstellingen helaas niet doorgaan.

Eén seconde.

Een verhaal over oorlog en macht.

Als wij kijken hoeveel strijd er in de wereld is. Denkt Ennadien Blink  dat het goed is om een voorstelling te maken met als thema ‘Eén seconde’.


Het is een voorstelling vol beelden met ondersteuning van muziek. Harrie Herfst, bij velen bekend,  neemt de muziek weer voor zijn rekening.

De voorstelling is geïnspireerd op het boek "Die ene seconde" en het verhaal van "De Chinese Nachtegaal".

In de voorstelling vertellen we het verhaal van de Chinese nachtegaal. Op het moment dat de mechanische nachtegaal stuk gaat, valt in de voorstelling de bom op Hiroshima. In een tweeluik zie je Sadaco ziek worden door de bom en de Keizer ziek worden door het gemis van de Nachtegaal.

Waar het in deze voorstelling om gaat, is dat in oorlog alles draait om macht.  De keizer wil macht hebben over de Nachtegaal en de bom wordt gegooid om macht te krijgen over een volk.

Wat iemand er al over schreef:

"De keizer, de Chinese Nachtegaal en het meisje Sadaco.  Zij zijn de hoofdrolspelers in ‘Een seconde’, een nieuwe voorstelling van figurentheater Ennadien waarin de liefde dood en oorlog overwint.

Net als in het sprookje van Hans Christian Andersen verstopt de Nachtegaal zich. De keizer moet het doen met een kunstvogel, hier zelfs met de dood en de bom op Hiroshima. Maar de liefde van het meisje en de Nachtegaal reikt tot aan de hemel.

Met deze wondermooie kinder- en familievoorstelling profileert Ennadien haar complete oeuvre. Een bijzonder, sprankelend acteertalent, een overrompelende creativiteit die tot in de kleinste details in de figuren en decors tot leven komt, en al even trefzekere muzikale accenten. ‘Een seconde’ laat zien wat een figurentheater in alle tijden biedt: een meeslepend, humoristisch, hedendaags sprookje dat tot ieders verbeelding spreekt en waarin de werkelijkheid kunstig voor jong en oud wordt verpakt."

Voorstellingen in museum Oud Soest.

4 mei voorstellingen om 11.00 uur en 15.00 uur.

5 mei voorstellingen 10.00 uur en 15.00 uur.

5 mei bij voldoende aanmeldingen eventueel een avondvoorstelling te 19.30 uur.
9 mei avondvoorstelling 20.00 uur

Bij voldoende deelname ook op 11 mei middag 15.00 uur en avond 20.00 uur.

Kosten € 7,50 per persoon (zowel voor kinderen – leeftijd vanaf 10 jaar- als voor volwassenen). Per voorstelling maximaal 40 bezoekers.

Reserveren:  voor 4, 5 ,9 en 11 mei via website Oud Soest (www.oudsoest.nl via  contactformulier of via ceesjvos@casema.nl) en/of website www.ennadien.nl via contactformulier of via ennadien@ennadien.nl