Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Royal Taste CompanyBen Becker


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Co Limburg en dochter Suzanne exposeren in museum Oud Soest

Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 18-01-2013

Co Limburg en dochter Suzanne exposeren in museum Oud Soest

Soester natuurschilder exposeert met zijn dochter Suzanne Swager-Limburg in museum Oud Soest.

Vanaf 27 januari is Co Limburg met zijn dochter Suzanne met een aantal van hun werken te gast in museum Oud Soest. 
Onder andere in de grote multifunctionele zaal,  die op 9 april 2009 officieel in gebruik is genomen en vele mogelijkheden biedt,  zullen Co en Suzanne met een aantal van hun werken exposeren.

Jong geleerd oud gedaan.

Het spreekwoord spreekt voor zich. Co is niet altijd kunstschilder geweest. Co is een autodidact kunstschilder. Hetgeen wil zeggen dat Co zich zelf het schilderen heeft aangeleerd zonder bijvoorbeeld een kunstacademie gevolgd te hebben. Op zijn 15e heeft hij een schriftelijke cursus tekenen gevolgd. Tekeningen  opsturen en je producten terugkrijgen met een cijfer. Hij moet er nog steeds zelf om lachen. De drang om de mooie natuurplekjes in Soest op het doek te vast te leggen is nog steeds een grote drive van hem. Co is een echt natuur mens.

Co schildert bijna dagelijks.   Zijn schilderijen zijn te koop.

Kort geleden heeft Co nog geëxposeerd in het Hilton hotel binnen onze gemeente. Hij kijkt hier met volle tevredenheid op terug. 
Dochter Suzanne wordt in haar werk geïnspireerd door gebeurtenissen uit haar leven. Suzanne schildert met acryl en past gemengde technieken toe die bestaan uit hout en klei. Met name het verlies van haar zoontje 11 jaar geleden is dat verlies nog steeds  een inspiratiebron voor hetgeen zij aan haar doeken toevertrouwd. Vandaar ook de vlinders die je steeds in haar werken terugziet. Haar motto is beleving, verwerking en loslaten. Een doel wat zij zich zelf stelt voor haar schilderijen is dat je door er naar te kijken weer een vorm van rust krijgt in je leven. Suzanne probeert in deze toch al jachtige en moeilijke tijd doormiddel van haar schilderijen op haar zelf en bij de mensen die naar haar werken kijken wat rust op hen over te brengen. 

Co en zijn dochter exposeren vanaf 27 januari tot en met 22 maart samen in het museum Oud Soest. Op 23 en 24 maart doet Suzanne bij haar thuis aan de Kolonieweg mee met het kunstlint in de Lente. Haar doeken verhuizen dan van het museum naar haar huisadres. De in het museum leeggekomen plekken worden opgevuld door haar vader Co die op 23 en 24 maart ook mee doet met het kunstlint in de Lente in het museum Oud Soest.

Steun voor het museum:

Co Limburg stelt voor het museum een schilderij beschikbaar waarop geboden kan gaan worden. Biedingen geschieden doormiddel van gesloten enveloppen die ten tijde van de tentoonstelling in het museum ingeleverd kunnen worden. Degene die het hoogste bod uitbrengt mag het schilderij op komen halen. Minimale inzet is € 185,--. De uiteindelijke opbrengst is geheel voor het museum.

Iedereen is van harte welkom om in museum Oud Soest naar de werken van Co  en zijn dochter Suzanne te komen kijken.
Voor zowel de bezichtiging van de werken van deze twee Soester kunstenaars als de bezichtiging van de cultuur historie van de gemeente Soest zijn de voor het museum Oud Soest geldende toegangsprijzen van toepassing.

Steun het museum Oud Soest door vriend of vriendin te worden van het museum. Ook kunt u hartsvriend of hartsvriendin worden of lid worden van de club van 100.  Zie voor informatie de website museum Oud Soest: www.oudsoest.nl of neem contact op met Cees Vos tel: nr. 06-28939510. Het museum kan uw steun goed gebruiken.