Royal Taste CompanyTop's Edelgebak

Schilderwerken van Margreet en Dita

Publicatiedatum: 03-02-2012

Schilderwerken van Margreet en Dita

Margreet Dijkstra en Dita Valkenet tonen hun werken in museum Oud Soest.

Margreet Dijkstra heeft schilderles gehad bij Kunstencentrum Idea in Soest van Ellen Groenendijk, van Willem Zijlstra bij de Gooise Academie in Laren en van Mint Faas te Soest. Ook heeft zij diverse workshops gevolgd op het gebied van boetseren en beeldhouwen.

Margreet schildert vooral met acrylverf op doek en maakt uiteenlopende objecten van diverse – veelal gerecyclede - materialen.

Haar schilderijen kenmerken zich door de veelzijdigheid van de voorstellingen en het intense kleurgebruik. Margreet laat zich inspireren door de natuur, wat terug te zien is in de vele organische vormen in haar schilderijen.

Dita Valkenet exposeert voornamelijk portretten geschilderd met olieverf.

Haar opleiding heeft zij genoten bij Humphrey Bennett te Baarn, aan de Gooise Academie te Laren en momenteel schildert zij, al een aantal jaren, bij Peter van Oostzanen  te Soest.

Dita probeert om vooral via ogen en gelaatsuitdrukkingen de ziel van de geportretteerde treffend weer te geven.

De werken van Margreet en Dita zijn in het museum Oud Soest voor het publiek te bewonderen van 4 februari tot en met 1 april. Margreet en Dita doen, aangevuld met tekeningen van Gerard Kuit, mee aan het Kunstlint in de Lente op 24 en 25 maart 2012.

Beide tentoonstellingen worden op 3 februari 2012 te 16.00 uur geopend door burgemeester A. Noordergraaf.

Openingstijden museum Oud Soest.

Museum Oud Soest is open op de zaterdagmiddag en de zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Op de woensdagmiddag is het museum, in de periode van 1 april tot en met 31 oktober,  ook open van 13.30 uur tot 17.00 uur. Voor groepen is het museum altijd open maar dan wel even op afspraak.

Zie ook:
www.margreetdijkstra.nl