Dap SignsBrouwer Systeem Plafonds

Publicatiedatum: 21-10-2011

Vanaf 4 november 2011weer twee nieuwe tentoonstellingen in museum OUD SOEST

Fotogroep C vier.

Fotogroep C vier is een groep van enthousiaste fotografieliefhebbers en bestaat sinds begin 2010. Plezier in de fotografie staat daarbij voorop. Door het bespreken en beoordelen van elkaars werk wordt gestreefd naar de verbetering van de eigen techniek en de resultaten. Ervaringen met materialen worden uitgewisseld en de deelnemers bepalen gezamenlijk het thema waaraan de komende maanden gewerkt gaat worden. De groep komt eens per twee maanden bij elkaar. De meeste deelnemers van Fotogroep C vier zijn oud-cursisten van Idea of de voorloper daarvan, C 3. Bijna allemaal hebben zij één of meerdere fotografiecursussen gevolgd bij Cornelia Nauta van Idea. Vanuit die cursussen hebben zij al eerder geexposeerd in Idea en bij de Kunstroute op het bedrijventerrein de Grachten in Soest.

De deelnemers aan de expositie in Museum Oud Soest zijn:

Sander Brunekreef: Soest toen en nu.
Peter van Empelen: Diverse families, die actief zijn binnen Soester sportverenigingen.
Marga de Graaf: De wijk Smitsveen, een panoramafoto en een bomengroep.
Dick Nagelhout: Verschillende landschappen in Soest, zowel onder dreigende wolkenluchten als bij stemmig ochtendlicht.
Marcel Schalkx: Boerderij Het Gagelgat voor de renovatie, de roggeoogst op de Eng en een viertal markante gebouwen van Soest in de nacht.
Annette Scheltens: Soest op schilderachtige wijze.
Ron Stalenhoef : Contrastrijke foto's van onder meer Bos en Duin, de Windhond en de Soester duinen zorgen voor intens 'levendige' kleuren. Zowel vergane glorie als natuurlandschappen krijgen hierdoor een surrealistisch beeld dat de aandacht blijft trekken.
Willem Verhaar : Natuurfoto's in de vroege ochtend en op de late avond geven kenmerkende sfeerfoto's van onder meer het Pluismeer, de Stulp en de Eem.
Frederique Vermeulen : Fotomozaiek van een herkenbaar Soest.
Saskia Vledder: Soester fotomozaiek in het Duits.

Expositie Reijer Flapper.

Reijer Flapper werd geboren in 1944 in Bolsward (Friesland). Op de lagere school ging zijn interesse al uit naar het tekenen van landschappen en vogels. In zijn vrije tijd was hij altijd in de natuur te vinden. Na zijn opleiding techniek en detail, legde hij zich toe op zijn werk als vertegenwoordiger. Sinds 1982 is hij woonachtig in Soest, waar hij de laatste zeventien jaar een dierenspeciaalzaak/hengelsport heeft gehad. Nadat hij in 2007 met de zaak is gestopt, heeft hij als eerste zijn hobby weer opgepakt. Zijn voorkeur is het fijn-schilderen met olieverf, pastelkrijt en potlood.

Hoofdzakelijk heeft hij zich toegelegd op het schilderen van stadsgezichten, portretten en vogels. Waarvan een zeer bijzondere collectie uilen.

In de vitrines in de expositieruimte kunt u tijdens de gehele periode een stukje nostalgie aanschouwen van historisch fotomateriaal. Hiermee even terug in de tijd. Deze vitrines zijn gevuld door Remko de Graaf uit De Bilt. Hij gebruikt hiervoor materiaal uit zijn privé verzameling en uit de verzameling die aanwezig is in museum Oud Soest.

Beide exposities zullen op 4 november te 16.00 uur geopend worden door burgemeester A. Noordergraaf. Voor het publiek zijn de exposities vanaf 5 november tot en met de jaarwisseling te zien in het museum Oud Soest tijdens de openingstijden van het museum. Groepen kunnen altijd terecht maar dan wel even een afspraak maken. Een bezoek aan het museum is zeker de moeite waard.

Ook dit jaar zijn er weer veranderingen in het museum aangebracht. Bijvoorbeeld het schoolklasje is nu zijn geheel teruggebracht in de tijd. In de Isingskamer hangen ook weer oude schoolplaten en zijn tal van boeken van de heer Isings uitgestald.

Voor de kinderen wordt op dit moment gewerkt aan een puzzeltocht door het gehele museum. Voor volwassenen is er een vragenlijst opgesteld die bv na de rondleiding tijdens een feestje in het museum ingevuld kan worden. Het invullen van de vragenlijst heeft al voor grote hilariteit gezorgd.

Voor verdere informatie over bovenstaande kunt u terecht bij Cees Vos tel.nr: 06-28939510.