Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Royal Taste CompanyRecord


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Nieuwe exposities in museum Oud Soest

Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 31-01-2011

Vanaf 4 februari 2011 weer nieuwe tentoonstellingen in het museum:

Expositie Soester Beuken.

Deze expositie betreft een fotografisch project van de Amsterdamse fotograaf Poike Stomps, getiteld de Soester beuken. Deze jonge fotograaf heeft voor een deel zijn wortels in de Soester familie Beuken. De ervaringen van enkele oudere familieleden tijdens de oorlog weet hij door beeld en verhaal te verbinden met actuele beelden in het Soest van de 21e eeuw. O.a. het vliegveld in Soesterberg komt daarbij in beeld.

Haircosmetisch bedrijf Keune.

Naast Poike Stomps heeft het museum het Haircosmetisch bedrijf Keune uit Soest de gelegenheid gegeven een expositie in te richten over hun bedrijf. Deze tentoonstelling geeft een beeld van het bedrijf en haar producten en materialen van oud naar nieuw. Het internationale hoofdkantoor van Keune Haircosmetics is gevestigd in Soest. Een ultra modern bedrijfscomplex huisvest naast kantoorruimten en laboratoria, een fabriek van 20.000m2 en een logistiek centrum van 10.000m2. Eigen laboratoria en Research & Development afdelingen zorgen voor innovatieve productconcepten, die wereldwijd op de markt gebracht worden. Het bedrijf is in 1922 opgericht door de heer Jan Keune, chemicus.

Van het kappersmuseum uit Hengelo mocht het museum Oud Soest een grote verzameling materialen in bruikleen ophalen om de tentoonstelling te vervolmaken. We gaan met deze materialen echt terug in de tijd. Een lust voor het oog om deze verzameling in huis te mogen hebben. Zie ook:  Kappersmuseum Hengelo

Expositie schrijver/schilder Ooms.

Naar aanleiding van het uitkomen van de biografie van de schrijver/schilder Ooms, wonende in Soest van 1939 tot 1955, zal er in de Isingskamer van het museum een expositie worden ingericht van werken van deze schrijver/schilder. De expositie bestaat uit schilderijen en boeken. De heer Ooms was bevriend met de bekende Soesters Isings en Rienke Tolman.

De tentoonstellingen zijn op 4 februari 2011 geopend.

Vanaf zaterdag 5 februari 2011 zijn deze tentoonstellingen voor het eerst te zien voor het publiek. De tentoonstellingen De Soester Beuken en van de schilder/schrijver Ooms zijn in ieder geval te zien tot na de 5 mei viering.

De vrijwilligers van het museum hopen u ook bij deze mooie tentoonstellingen weer te ontmoeten.