KostencheckRecord

Nieuwe tentoonstellingen in Meseum Oud Soest van 12 november 2010 tot en met 30 januari 2011.

Publicatiedatum: 08-11-2010

Na de succesvolle tentoonstelling van de veteranen en de tentoonstelling “Linggadjati” staat museum Oud Soest weer in de startblokken om met ingang van 13 november de bezoekers te ontvangen voor twee nieuwe tentoonstellingen te weten de tentoonstelling klassenfoto’s en een tentoonstelling van schilderijen van de hand van Margriet de Haan.

Meer dan 200 klassenfoto’s zijn te zien in de expositie van het museum. De klassenfoto’s die te zien zijn dateren uit de jaren 1900 tot 2000. Het gaat hier om klassenfoto’s uit het basis en voortgezet onderwijs. De foto’s zijn van een behoorlijk formaat zodat de bezoekers die in Soest en Soesterberg op school zijn geweest zichzelf goed kunnen herkennen. Naast de foto’s zullen er ook nog andere nostalgische zaken uit de school tijd geëxposeerd worden.

Margriet de Haan uit Soest zal met ingang van 13 november een groot aantal van haar schilderijen exposeren in de grote zaal van het museum Oud Soest. Nadat zij 9 jaar geleden stopte met werken, vond ze in het maken van aquarellen een nieuwe “drive”. Ze had nooit kunnen bedenken dat schilderen haar zoveel plezier en energie zou geven. Ze maakte zich de kunst van het aquarelleren voornamelijk door zelfstudie eigen. Landschappen in diepteperspectief hebben haar voorliefde. Sinds enkele jaren geeft zij op drie doordeweekse ochtenden lessen bij haar thuis.

De expositie van de klassenfoto’s wordt op 12 november 2010 rond 15.45 uur door de burgemeester van Soest de heer A. Noordergraaf geopend. Dit is na de boekpresentatie van de Historische Vereniging Soest-Soesterberg.

Informatie over beide tentoonstellingen is te verkrijgen bij Cees Vos tel. Nr: 06-28939510. Zie voor algemene informatie het museum en haar exposities betreffende www.oudsoest.nl