KostencheckRecord

Museum Oud Soest bruist van activiteiten.

Publicatiedatum: 05-10-2010

Museum Oud Soest bruist van activiteiten.

Afgelopen zaterdag was het druk. Heel druk! Zowel binnen in het museum als buiten in de tuin voor het museum.
Zo’n 15 modellen (mannen en vrouwen) paradeerden in victoriaanse kleding door het museum en buiten door de tuinen. Ze hielden de fotografen goed bezig en bezoekers konden de kleding van dichtbij aanschouwen.
De meeste kleding was gebaseerd op de Victoriaanse tijd (19e eeuw) met prachtige hoepeljurken, prachtige korsetten met schitterende afgewerkte details.
Wijnrode jurken, goud en glimmertjes voor zowel de man als de vrouw, statig blauw, een speels groen setje voor hem en voor haar en veel mooie hoedjes, tasjes en extra attributen. Overal was aan gedacht!

De schoonzusjes Petra Rabouw en Els Koster hebben alle kleding in een jaar tijd als hobby gemaakt. Het is bijna niet voor te stellen dat dit alles door mensenhanden gemaakt is.
Beiden hebben gouden handjes! Dat kan niet anders.
In de kleedkamer werden de modellen door diverse visagisten opgemaakt. Bij iedere outfit hoorde weer een andere stijl van visagie.
Er werd achter de schermen keihard gewerkt om alle modellen goed tevoorschijn te laten komen.
Er werden verschillende “stelletjes” gecreëerd die samen tussen de buxusstruikjes paradeerden of voor het museum poseerden voor toeschouwers en bezoekers.
Alle deelnemers van het gezelschap kwamen uit het hele land naar soest om aan dit geweldige evenement mee te kunnen doen.
Op de valreep werden er nog 2 soesterse modellen ingezet, om er toch ook een soester tintje aan te geven.

Iedereen genoot! De modellen waanden zich even in een hele andere wereld waar natuurlijk de inrichting van het museum flink aan bij kon dragen!
De bezoekers, die normaal een stil en rustig museum gewend zijn over het algemeen stonden verbaasd van zoveel pracht en praal en konden zich hierdoor ook inleven in de 19e eeuw.
De fotografen die bij het gezelschap hoorden konden het allemaal niet bijbenen.
Modellen wisselden regelmatig van outfit en visagie, waardoor het constant een interessant schouwspel was.

En zo liep een geweldige dag om 17 uur weer ten einde. Het gezelschap vertrok en het museum kreeg weer zijn rust terug.