't VaarderhoogtKostencheck

Victoriaanse kledingshow brengt leven in Museum Oud Soest

Publicatiedatum: 28-09-2010

Victoriaanse kledingshow brengt leven in Museum Oud Soest

Op zaterdag 2 oktober is er veel activiteit in en rondom Museum Oud Soest. Een vervroegde openstelling gaat hiermee samen! Vanaf 12 uur zullen er mensen rondlopen in victoriaanse- en soortgelijke kleding.

Museum oud soest is natuurlijk "DE" locatie om kleding uit de victoriaanse tijd te showen. De kleding is nieuw gemaakt door 2 schoonzusjes Rabouw en helemaal in stijl. Zij weten iets prachtigs van hun hobby te maken! De gedachtes bij het maken van de kleding waren: "Wees eens een dagje iemand anders" en: "Verplaats je eens in een andere tijd, een andere eeuw, andere gewoontes en andere kleding". Je voelt je meteen heel anders.

Niet alles is typerend voor de victoriaanse tijd maar het ligt er wel heel dicht bij en past zeker in de stijl van het museum. Zowel dames als heren showen gedurende de verlengde opening verschillende kleding. Ze lopen niet over de rode loper, maar flaneren door de verschillende ruimtes waar men ze zomaar tegen kan komen en de kleding van dichtbij kunnen aanschouwen. Zij zullen gebruik maken van alle verschillend ingerichte ruimtes en bv. poseren in de raadzaal, een nonnenkamertje, de religieuze hoek, de smederij of het oude ingerichte winkeltje. Er zal tussendoor ook eens gewisseld worden van kleding.

Het wordt een grote happening die helemaal in de stijl van het museum past. Het museum is een oud nonnenklooster en rijksmonument. Ook aan de buitenkant schitterend om te bewonderen.

Marlies Bouten heeft een groep van ongeveer 20 man/vrouw weten te activeren. Aankleedhulpen, fotografen, visagisten en natuurlijk niet te vergeten de modellen die de schitterende kleding zullen showen.

Wie wil genieten van deze unieke show in het museum is van harte welkom. "Voor deze dag gelden de normaal vastgestelde toegangsprijzen van het museum Oud Soest"

Museum Oud Soest is te vinden aan de Steenhoffstraat 46 in Soest. (verlengde) Openingstijden op 2 oktober: 12-17 uur. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Marlies Bouten 035-6029805 (09.00 uur - 18.00 uur)