Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Royal Taste CompanyRETO


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Nieuwe wisselexposities en het tentoonstellen van de gerestaureerde Utrechtse Tentwagen

Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 10-01-2010

Nieuwe wisselexposities en het tentoonstellen van de gerestaureerde Utrechtse Tentwagen

Het is zover. De Utrechtse tentwagen, die het museum Oud Soest heeft verkregen uit de nalatenschap van de heer W. Hartman, is volledig gerestaureerd. De heer W. Hartman, overleden in het jaar 2008 was de bewoner van de welbekende boerderij Het Gagelgat gelegen aan de Birkstraat te Soest.

Het geheel opnieuw bekleden van het rijtuig is voor een groot gedeelte tot stand gekomen door de financiële bijdrage die het museum mocht ontvangen uit het stimuleringsfonds van de RABO bank Soest-Baarn-Eemnes.

De Utrechtse tentwagen (hout en ijzerwerk) is geheel door vrijwilligers van het museum gerestaureerd. De Utrechtse tentwagen zal door het museum minimaal 3 maanden tentoongesteld worden in de hal van het museum Oud Soest. Op 4 februari 2010 wordt hij daar geplaatst. Op termijn zal de tentwagen op verzoek ook weer echt in gebruik genomen gaan worden bij b.v. bruiloften die in het museum georganiseerd gaan worden.

Op de foto ziet u zoals de Utrechtse tentwagen was. Bent u nieuwsgierig hoe hij is geworden kom dan gauw kijken.

Van 5 februari tot en met 14 april 2010 zullen er in het museum Oud Soest weer twee nieuwe wisselexposities te zien zijn namelijk een wisselexpositie verzorgd door de heer Jos Keja uit Soest. Het betreft hier een expositie betrekking hebbende op de wijze waarop in de eerste helft van de vorige eeuw het vervoer in Soest en Soesterberg werd verzorgd. De Utrechtse tentwagen is een prachtig object om deze in het museum te hebben naast de tentoonstelling van vervoer in Oud Soest. Immers in het verleden werd praktisch al het vervoer gedaan met onder andere boerenwagens en rijtuigen getrokken door paarden.

De tweede expositie wordt verzorgd door kunstenares mevrouw Edmee Wiggers uit Soest. Het betreft hier een expositie van schilderijen (abstracte kunst).

Op 5 februari te 16.00 uur zal burgemeester A. Noordergraaf de tentoonstellingen in het museum Oud Soest openen. De tentoonstellingen zijn voor het publiek te zien met ingang van 6 februari 2010.