Eetcafé CentraalRoyal Taste Company

Tot en met 28 juli 2010 nieuwe wisselexpositie in museum Oud Soest.

Publicatiedatum: 27-05-2010

Na de vorige succesvolle wisselexposities draait er al weer volop een nieuwe expositie van meer dan 100 schilderijen van amateur/hobby schilders en schilderessen in het museum Oud Soest. In 2009 deed de tentoonstellingscommissie een oproep de deur met als strekking “Doe mee en laat je werk zien in museum Oud Soest”. Achter elkaar kwamen de aanmeldingen binnen en werd op 11 november 2009 een bijeenkomst geregeld in het museum Oud Soest met leden van de tentoonstellingscommissie. Tijdens deze bijeenkomst werd uitgelegd wat de bedoeling was. Immers niet alles kon en mocht ingeleverd worden. Het moest iets echt Soesters zijn wat met verf, potlood of andere materialen aan het doek werd toevertrouwd. Bijvoorbeeld een kerk, de molen, een idyllisch plekje of de Eem. De opdracht was duidelijk en men sloeg aan het werk. Het resultaat mag er zijn. Meer dan honderd (100) schilder c.q. tekenwerken werden in week 16 ingeleverd om in het museum te worden opgehangen. Onder kerken, molens en mooie plekjes in Soest waren op het doek vastgelegd. Er kon zelfs in het museum een Molenweg en een Kerksstraat gemaakt worden.

De inzenders van de schilderijen en tekeningen zijn: Mevr.Gerda Bierhaalder, Mevr. Tiny de Bree, Mevr. Bresser-Aarsen, Mevr. de Brink-Kuipmeijer, Dhr. T. van Engelen, Dhr.R. Flapper, Mevr. Marijke van Gelder, Mevr. Cora van Gessel-Bakker , Dhr.Theo Geurtsen, Dhr.Henk Glerum, Mevr. Hennie v.d. Hammen, Mevr. H.Hardenberg-Jonker, Mevr. Hil Hedema, Mevr. Ine Hesseling, Mevr. Ali v.d. Heuvel- van Doorn, Dhr.Heimen Huisman, Dhr. Wim Hulsbergen, Dhr. Herman Huijgen, Mevr. V.d. Kooij, Mevr. Aaltje Kroes, Mevr. Bea Krijger, Dhr. Ko v.d. Laan, Mevr. Henriëtte Lamers, Dhr.Joop Laseur, Mevr. G.Pensa Baumgarten, Mevr. Quiné, Mevr. Rebel-Tebbens, Mevr. Schmidt-Crans, Mevr. Bep Thoomes, Dhr.Leo Weuster, Mevr. U v.d. Wolk-Berfotz, Dhr G. Wester.

Daarnaast heeft Wil Pothoven schilderijen ingeleverd van (inmiddels overleden kunstenaars)

Dirk van Hornsveld, dhr.van Dijk, dhr.Bikkers en J.C. Jaarsveld.

Op 23 april werd de tentoonstelling in aanwezigheid van een grote groep gasten, waaronder ook burgemeester A. Noordergraaf, geopend door een lid van de tentoonstellingscommissie mevrouw Juul v.d. Poll.

Deze prachtige expositie is te zien tot en met 28 juli 2010 op de woensdag, zaterdag en zondagmiddag. Groepen kunnen ook op afspraak terecht. Zie voor de openingstijden en toegangsprijzen deze website.