Top's EdelgebakRETO

Ook het kinderkoor De Soester Diamonds is van de partij

Het kinderkoor van PVO mag niet ontbreken tijdens de Open Monumentendagen Soest - Soesterberg.  Tijdens de opening in de Oude kerk op 8 september te 10.30 uur  treden ze op.

Het kinderkoor ‘De Soester Diamonds’ is in het voorjaar van 2017 opgericht ter gelegenheid van het Landjuweel van het Groot Gaesbeeker Gilde om deel te nemen aan de korenavond.

Het koor bestaat uit  meisjes en jongens in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. In korte tijd heeft het koor al een eigen geluid opgebouwd tijdens de repetities op de donderdagmiddag in het PVOgebouw.

Het koor is gestart als een ‘projectkoor’ maar is  na het Landjuweel  doorgegaan als onderdeel van Muziekvereniging PVO Soest.

Na het landjuweel volgden al diverse optredens zoals meedoen met The Pink Floyd project in Cabrio , een kerstoptreden in Soest-Zuid , samen met het studieorkest van PVO en optredens in de Klarinet en de Wiekslag. Ook deed het koor mee met het lenteconcert van PVO.

Het repertoire van het kinderkoor bestaat grotendeels uit ‘Top 40 liedjes’ die meestal door de kinderen zelf zijn uitgekozen.

Het koor staat onder leiding van Marijke Verlaan met assistentie van Lizet Klumpers.