Drukkerij ESEDKostencheck

Wandeltocht door Soesterberg

Wandeling Soesterberg

Tijdens de open monumentendagen is er op 8 en 9 september een wandeling uitgezet met uitleg over omgeving, de panden die u tegenkomt, en een stukje historie. De wandeling voert door een van de oudste delen van Soesterberg. Een deel waarover bij veel mensen minder bekend is. Het wordt een combinatie van laat middeleeuwse gebruiken, verdwenen gebouwen, anekdotes en verklaringen. Het voert langs de Carolus Borromeus kerk, het kerkhof achter de kerk, de brigade van de marechaussee en café Het Zwaantje. De kerk en het kerkhof mogen bezichtigd worden. Daar zijn ook gidsen aanwezig die u alles over het kerkhof kunnen vertellen. De Franse regering heeft in 1935 een stukje grond aangekocht om de stoffelijke resten van de 98 Franse burgers (omgekomen in W.O. 1), die verspreid over Nederland begraven waren, op één plaats te kunnen herbegraven. In dit zelfde jaar is er ter hunner nagedachtenis een indrukwekkend monument geplaatst.

De wandeling start bij de Carolus Borromeus kerk en eindigt daar ook. U kunt starten tussen 13.30 uur en15.00 uur op 8 september en tussen 14.00 uur en 15.00 uur op 9 september. Op 9 september wordt in het parochiehuis bij de kerk het spel van Ferdinand Huyck opgevoerd.

De volledige wandeling wordt opgenomen in een programmaboekje wat bij de start (bij de kerk) wordt uitgereikt. Er gaat geen gids mee maar de beschrijvingen in het programmaboekje spreken voor zich.