Ben BeckerRoyal Taste Company

Expositie Hans van Vuuren

Hans van Vuuren (Bilthoven 1939)

Opleiding grafische vormgeving aan de Academie Artibus in Utrecht.
Daarna nog portret- en modelschilderen aan dezelfde academie.
Na enige jaren als grafisch ontwerper gewerkt te hebben bij Ahrend Globe als zelfstandig    kunstenaar aan de slag gegaan.

Les gegeven in tekenen en schilderen bij Artibus en diverse andere locaties.
Daarnaast zelf altijd blijven schilderen in allerlei technieken.
Portret en modeltekeningen, landschap- en magisch realistische schilderijen.
Op deze expositie alleen de magisch realistische schilderijen.

Procédé

Eerst bedenk ik de compositie, hierna volgt een transparant opgezette verfschets. Ik laat mijn fantasie de vrije loop en maak in mijn gedachten een voorstelling, de kleuren worden verdiept en voller gemaakt, de suggestie van ruimte wordt versterkt, het kritieke punt, waar menigeen blijft steken, is dan bereikt. Juist dan is het zaak dat de  kleur niet troebel wordt, de spontaniteit niet verloren gaat. Hier begint voor mij het echte schilderen. Dit kan natuurlijk alleen als je de wil hebt door te gaan en de techniek goed beheerst.

Hans van Vuuren exposeert van 17 augustus tot en met 11 november 2018 in museum Soest.  De opening van de expositie is op 17 augustus te 16.00 uur door wethouder mevrouw N. Kundić.