Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Catering CentraalBrouwer Systeem Plafonds


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Expositie Hilda Wetting

Expositie Hilda Wetting

Expositie schilderijen Hilda Wetting.

Hilda Wetting exposeert onder andere in de grote zaal op de benedenverdieping van Museum Soest met een overzichtstentoonstelling van haar schilderijen.  Deze expositie is mede ter gelegenheid van haar 75e verjaardag die in de expositie periode valt.

Hilda Wetting schildert figuratief en drukt zich uit in diverse stijlen, van fijnschilder tot abstract. Zij zoekt naar schoonheid in de harmonie van kleur en beeld van uiteenlopende onderwerpen zoals landschappen, bloemen, stillevens, binnenhuistaferelen, modellen en portretten in aquarel, olieverf en acryl.

Portretten maakt zij ook in opdracht; deze worden meestal in olieverf uitgevoerd. Hoewel zij soms ook abstracten maakt, schildert ze het liefst de menselijke figuur en de natuur. Een geliefd onderwerp om te schilderen zijn de passie en bewegingen van flamenco danseressen, wat zich uit in expressief impressionistisch werk. De laatste tijd is zij nogal gefascineerd door de schilderkunst van de 18e eeuw dat weer meer om fijnschilderwerk vraagt.

Voor meer informatie www.hildawetting.exto.nl

Expositie loopt van 18 augustus tot en met 12 november 2023