Stichting Oud Soest
035-602 38 78
info@museumsoest.nl

Uit in Soest en Soesterberg

Kostencheck't Vaarderhoogt


Volg ons op Facebook:
Facebook

Stichting Oud Soest (museum) is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Expositie Hannah Wantenaar

Expositie Hannah Wantenaar

Hannah Wantenaar

Ik ben Hannah Wantenaar en woon al mijn hele leven (23 jaar) aan de Birkstraat in Soest. Ik doe de opleiding Animatie & Illustratie aan de kunstacademie St. Joost in Den Bosch en zit in mijn laatste jaar. Ik hoop na mijn opleiding als tekenaar en animator aan het werk te gaan.

Al vanaf dat ik kind was teken ik graag beweeglijke personages. Ik vind mijn werk altijd het mooist wanneer het eruitziet alsof het een momentopname is van een scène uit een groter verhaal. Ik heb ook wel eens van anderen gehoord dat mijn tekeningen doen denken aan boekillustraties. Ik denk dat mijn favoriete medium, waterverf, hierbij helpt. Het zorgt ervoor dat ik vaak naar heldere, soms ogenschijnlijk lichtgevende kleuren neig. Ik gebruik ook acrylverf, digitale media en meer om te illustreren, maar mijn schilderstijl is wel voornamelijk ontstaan vanuit waterverf.

Ik hou dus van dynamische scènes tekenen, en mijn tweede grote liefde is dan ook animatie. Ik ben al tijdens de middelbare school begonnen met het maken van mijn eigen animatiefilmpjes. Op de kunstacademie ben ik daarmee verder gegaan en ik heb me altijd vooral bezig gehouden met 2D karakteranimatie. Met mijn tekentablet maak ik voor elk frame een tekening, en als je die allemaal achter elkaar afspeelt komt de illusie van beweging tot stand.

In 2017 stond ik al een keer in de Soester Courant omdat ik toen een prijs had gewonnen met een animatiefilmpje bij de Kunstbende Utrecht. Ik heb ook een keer meegedaan aan Kunst in Soesterberg en nu mag ik exposeren in Museum Soest. Dat vind ik, als beginneling, een grote eer.  Er zijn voorbeelden te zien van al mijn verschillende soorten werk, tekeningen, schilderijen, prints en animatiefilms. Ik probeer altijd een soort sfeer weer te geven die iets bij de kijker teweeg brengt. Ik hoop dat dat is gelukt.

Hannah exposeert in museum Soest van 12 mei tot en met 13 augustus 2023

Klik hier voor de promotiefilm.