KostencheckEtech Soest

Expositie steen collectief Alb.Cuyplaan

Speksteen en Albast Steen collectief Alb. Cuyplaan.

Van 2 november tot en met 2 februari 2020.

Negen dames spekstenen in de zomermaanden iedere week met elkaar. Samen hebben we veel plezier en delen we lief en leed met elkaar. Voor het spekstenen gebruiken verschillende soorten speksteen en albast. Speksteen, of wel zeepsteen genoemd, is de meest zachte steensoort die er is en daardoor zeer geschikt voor onze kunstzinnige en creatieve bewerking. Speksteen kan diverse structuren en kleuren hebben o.a. groen, roze, rood, bruin, wit, grijs enz. Het werken met speksteen is voor ons een combinatie van inspiratie en techniek.

Natuurlijk komt het vormgeven en ruimtelijk denken er ook bij.

Zij laten elkaar vrij in het maken van de beelden. Hierdoor ontstaat een grote verscheidenheid aan beelden, te denken aan: abstracte beelden, dieren, mensen en figuren.

Hun namen zijn:  Corrie Kuiper, Ina Duermeijer, Sarie Luijk, Riet Wind, Aukje Dijkstra, Marjan van het Hof, Elly Joziasse, Bep Tool en Wil Buijtenhuis