Studio R en MDrukkerij ESED

Logeeradres van Sinterklaas.

Logeeradres van Sinterklaas

Sinterklaas komt weer slapen in museum Soest.

Het Grote Soester Sinterklaasfeest

Sinterklaas en zijn pieten komen dit jaar op zaterdag 18 november in Soest aan! Deze dag belooft ook dit jaar weer een feestelijk spektakel te worden.

Tussen 13.15 uur en 13.30 uur arriveert de Sint op het evenemententerrein de Eng in Soest.

Vanaf 12.30 uur wordt het al erg gezellig op de Eng omdat het Sinterklaasteam dan de eerste hele snelle Pieten al verwachten. Er is weer een afwisselend programma samengesteld, zodat er genoeg te zien en te beleven is. Verschillende Pieten zullen hun kunsten weer vertonen.

Op de Eng vindt direct na aankomst van de Sint de officiële ontvangst door burgemeester R.T. Metz plaats.

Na zijn ontvangst gaat de Sint samen met een bonte verzameling van Pieten, pepernoten, muziek en paarden in een vrolijke optocht door Soest. De optocht eindigt dit jaar naar verwachting tussen 15.00 uur en 15.30 uur in winkelcentrum Hartje Zuid.

Logeeradres van Sinterklaas.

Dit jaar zal de opzet in het museum dezelfde zijn als verleden jaar met uitbreiding van een fotowedstrijd. De details m.b.t. de fotowedstrijd volgen z.s.m.

Op 26 november 2017 zijn de deuren van Museum Soest weer voor de kinderen uit Soest geopend. Tijdens deze dag kunnen de kinderen zien en beleven hoe de Sint en zijn Pieten in Soest verblijven. 20 november gaan we dit jaar wel anders invullen dan jullie voorgaande jaren van ons gewend zijn. Sinterklaas komt namelijk met zijn pakjespieten verhalen vertellen. Hij zal dit in de ochtend doen om 11.15 uur en in de middag om 13.15 uur en 14.30 uur. Dus dit jaar geen vrije inloop. Per groep kunnen Sinterklaas en zijn Pieten 60 kinderen ontvangen. Uiteraard zal de Sint weer wat lekkers meebrengen voor de kinderen. Om de toegang te waarborgen zullen er entree kaarten beschikbaar komen.

Dit jaar zal PVO voor de muzikale omlijsting zorgen door optredens van de Wij Bloaze Als Woar Wij Wille Band (WBAWWW).

Het vertellen van de verhalen is voor de leeftijdscategorie 3 tot en met 7 jaar.

De toegangskaartjes kosten € 1,00 per kind en zijn vanaf 1 november 2017, tijdens de openingstijden, af te halen bij het museum Soest bij de receptie. Op 26 november kunnen er ook kaartjes bij de receptie van nhet museum gekocht worden. Er kunnen maximaal 80 kinderne in de zaal. Vol = Vol.

Tijdens het voorlezen van de verhalen door Sinterklaas kunnen hun begeleiders het museum Soest bezichtigen of even genieten van een kop koffie/thee. De entree voor de begeleiders is gratis.

Met hartelijke groeten,

Het Sinterklaasteam van Soest en Museum Soest

Klik voor de foto's 2015 hier.

Heel speciaal is het door de bekende Soester tekstschrijvers Marianne Busser en Ron Schröder geschreven Soester Sinterklaaslied. De muziek is gecomponeerd door Jan de Vlaming. In Spanje is de Rappiet al weken aan het oefenen, hij wil het lied dit jaar gaan rappen voor iedereen….. als dat maar goed komt!! Hier voor iedereen alvast de tekst zodat we dit lied uit volle borst voor Sinterklaas kunnen meezingen of meerappen!

WELKOM SINTERKLAAS

wat fijn dat Zwarte Piet wist hoe u vliegen moest
we zingen nu speciaal voor u dit liedje met elkaar
en hier in ons museum